A LED fénycső előnyei

A LED fénycső előnyei
A LED fénycső előnyei

A világítástechnikában mindig is szerepet töltöttek be a fénycsövek. Egyes helyeken ugyanis sokkal praktikusabbak, mint más világítótest. A LED fénycső lassan átveszi a hagyományos fénycsövek helyét, ugyanis előnyösebb a használata több szempontból is.

Talán a legfontosabb a gazdaságossága. Egy LED fénycső maximális teljesítmény mellett is feleannyi energiát fogyaszt, mint egy hagyományos, ugyanakkor az üzemi ideje nagyjából az ötszöröse az előzőnek. Így kevesebb karbantartást igényel.

Kialakítása révén, tökéletesen illeszkedik a régi armatúrában, így azt nem szükséges lecserélni. Szintén fontos szempont, hogy a LED fénycső vibrálásoktól mentes, egyenletes világítást biztosít. Ez nagyon fontos, ugyanis az állandó vibrálás, ami a gázzal töltött fénycsövekre jellemző, egy idő után igen zavaró lehet.

A monoton, alig hallható állandó zúgásról nem is beszélve. A modern, LED technológiát alkalmazó fénycsövekre ez nem jellemző, ezért kellemesebb környezetet teremt. A LED fénycső alkalmazható a lakásban, irodaházakban, gyárakban és az iskolákban is.