A fürdőszoba szőnyeg a dekoráció része

Fürdőszoba szőnyeg
Fürdőszoba szőnyeg

A fürdőszoba is az érzékeinket kényeztető dekoratív környezet lehet, ha odafigyelünk, hogy a kiegészítők összhangban legyenek. Hangulata legyen kellemes, mert mindennapi használati helyiség. A csempe és a többi bútor mellett, fontos szerepet kap a törölközőkhöz hangolt fürdőszoba szőnyeg is.

Fontos, hogy a szőnyeg jó nedvszívó képességgel rendelkezzen, hiszen egy fürdőszobában a padlót könnyen érheti víz. Ha egyszerűen kezelhető, mosható és szárítható, akkor mi magunk is elboldogulunk a tisztításával. Tudván, hogy ezeket a helyiségeket csempe fedi, a fürdőszoba szőnyeg előnyös, ha az csúszás mentes bevonatú. Ha mindezeket kipipáltuk, fektessünk hangsúlyt a dizájnra!

Vegyük figyelembe, hogy mekkora a fürdőszoba, milyen formájú szőnyeg teszi előnyössé azt, a színe, stílusa miként illik a többi kiegészítőéhez és a fal, a csempe, a bútorok meg a többi törölköző színéhez, stílusához. Ha kicsi a fürdő, akkor a fürdőszoba szőnyeg szerepét helyettesíthetjük kádkilépővel is, ha az egy stílusos strapabíró darab és jó nedvszívó képességgel rendelkezik.