Arany pecsétgyűrű a hagyományok kedvelőinek

A hagyományok nagyon fontos hatást gyakorolhatnak az életünkre, a követésük miatt érezhetjük úgy, hogy tényleg kötődünk valamihez. Az arany pecsétgyűrű is erősítheti ezt az érzést, hiszen eredetileg a nemesi család egyik legfontosabb tárgyának számított, amivel az okiratokat hitelesítették.

Az ékszerek mintázataként általában a család címerét, illetve egy egyedi szimbólumot alkalmaztak. A mai ékszerboltokban is fellelhető a gyűrű rengeteg fajtában, viszont az elődeihez híven, a kialakításuk hagyományosnak mondható. A legtöbb arany pecsétgyűrűn széles, sima rész található, ami a gravírozásnak van kialakítva.

Egyes darabok viszont egy tigrisszem, onix, vagy cirkónia kő berakást használva elrugaszkodnak ettől. Általában a pecsétgyűrűk 14 karátos aranyból készülnek, így számítanunk kell arra, hogy a vásárlás jelentősen megterhelheti a pénztárcánkat. Emellett viszont más szemszögbe helyezve a tényt, a gyűrű a hagyomány szerint apáról fiúra száll majd, ami biztosítja a pótolhatatlan családi köteléket.