A fénytechnika és színpadtechnika befolyásolja a produkciót

Egyetlen modern színházi, zenei és egyéb koncert vagy szórakoztató rendezvény sem teljes világító eszközök használata nélkül. A fénytechnika és színpadtechnika ugyanolyan szerves része a produkcióknak, mint maga a művészi előadás. A kreatív műsorok sikere elsősorban az olyan döntések megfelelő kiválasztásán alapul, mint például az odaillő eszközök telepítése és a világító berendezések előnyös elrendezése.

A hangosításnak és a világításnak olyan alapvető kritériumoknak kell megfelelni, mint az optimális élesség, a könnyű kezelhetőség és az energiahatékonyság. A fénytechnika és színpadtechnika megépítése befolyásolhatja a jelenet összetételét és bizonyos érzelmi hatást válthat ki a nézőtéren.

A világítást tehát a művészet olyan részének lehetne nevezni, ami professzionális és átgondolt megközelítést igényel, mert fő feladata a rendezvény megfelelő légkörének megteremtése. A fénytechnika és színpadtechnika a legnagyobb figyelmet a frontális fényre fordítja, aminek a fő követelménye, hogy a lehető legtermészetesebb legyen.