20 év után szabadult George Jung

A kapitalista társadalom olyan környezetet teremtett, ami teljesen bedarálja a szegényeket és csak a gazdagoknak nyújt teret a gondtalan életre. Sajnos a gazdasági vállságok tovább mélyítik a szakadékokat és szomorú sorsokat teremtenek. Teljesen érthető, ha valaki nem akar beletörődni ebbe, hanem szeretne kitörni ebből az állapotból. Néha ez sikerül, máskor pedig nem. George Jung esetében egy időre összejött a dolog, de nem tartott túl sokáig. Történetét a 2001-ben bemutatott „Betépve” című film örökítette meg az utókornak.

Sokan onnan ismerhetik ezt az alkotást, hogy ekkor emelkedett ki színészi tehetségével Johnny Depp és került a figyelem középpontjába. George Jung megformázása egyértelműen jól sikerült számára, amivel szélesre tárultak az ajtók a színészi karrierjében. Maga a történet pedig egy olyan emberről szólt, aki megunta a szegény sorsot és a gyors meggazdagodás útját választotta, vagy legalábbis azt hitte. George Jung ugyanis drogkereskedőnek állt. Bár az üzlet kezdetben nagyon jól hozott a konyhára, a törvény keze végül lecsapott rá.

George Jungot 20 évre elítélték

A mondás úgy tartja, hogyha már csinálsz valamit, akkor azt tedd jól és tudd, mikor kell kiszállni. A legtöbb embert ugyanakkor megrészegíti a hatalom, a siker és nem akarják elhinni, hogy rajtuk is csattanhat az ostor. George Jung és Carlos Lehder közösen építették fel az amerikai drogpiacot és a csempészésben Pablo Escobar mellett, kiemelt szerepük volt. Bár néhány jó évet követően azt hihették, hogy érinthetetlenek, valójában csak az alkalomra vártak a törvény emberi és végül 1994-ben elfogták, majd 20 év börtönbüntetésre ítélték. 2014-ben szabadult és ezt követően még 7 évet élt.

Tetteiről dokumentumfilm is készült, ami szintén elmeséli más aspektusból a történéseket. Szülővárosában, Weymouthban érte a halál a hírhedt drogcsempészt, akire sokan felnéznek, mások pedig igyekeznek tetteiből tanulni. Alaposabban is belenézhetünk a témába a colore.hu oldalon. Tudjuk meg, milyen ára van annak, ha valaki nem a tisztességes utat választja és a törvényen felül képzeli magát!