Adás vételi részletfizetés esetében

Az ingatlanok eladása/megvétele esetén nélkülözhetetlen egy jól megfogalmazott, biztonságos kontraktus, amit ügyvéd vagy közjegyző készít el a feleknek. Csakis szakember munkája nyomán lehet az adott adás vételi szerződés mindkét fél részére érvényes, megtámadhatatlan.

A budapest-ugyvedi-iroda.hu weboldalon könnyen felvehetjük a kapcsolatot a szakértőkkel, ha ingatlan tranzakciót tervezünk, és azt szeretnénk, hogy az egész folyamat idegeskedés, fölösleges rohangálás nélkül zajlódjon le. Ebben az irodában ügyvéd által történik az adás vételi szerződések készítése és ellenjegyzése.

Azonban a tulajdonjog bejegyzésnek csak közokirat vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat alapján van helye. Tudni kell, hogy amennyiben a vételár megfizetése több összegben történik, akkor az eladó fenntarthatja a jogát, hogy tulajdonjogáról csak az utolsó összeg kiegyenlítésekor mondjon le. Az adás vételi szerződés tartalmában célszerű még kikötni, hogy ha a vevő késik a részlettel, akkor az eladó írásbeli felszólítás nélkül elállhat a kontraktustól.