A vakondháló ár a tartósság függvénye

Vakondháló ár

A kertészkedő emberek jól ismerik a veteményre leselkedő veszélyeket, amelyek ellen védekezni kell, ha megfelelő termést szeretnének elérni. A kártevők a földből vagy a levegőből egyaránt érkezhetnek és tönkretehetik a termést. A vakond az egyik nagytestű kártevő, ami ellen speciális hálóval védekezhetünk. A vakondháló ár tekintetében változó, hiszen többféle típus is elérhető a piacon, ezen kívül pedig a forgalmazók is változó árakon kínálják ugyanazt a terméket.

Ha szeretnénk védekezni a vakond támadása ellen, nem akarunk vakondtúrást látni a gyönyörű zöld pázsit kellős közepén, mindenképpen érdemes ezt a hálót a föld alá telepíteni. A vakondháló ár több szempontja mögött a lyukbőség illetve az anyagvastagság áll. A hálós kialakítás nagyban befolyásolja a gyártás során felhasznált anyagmennyiséget, ezáltal a sűrű lyukbőségű termék nyilván magasabb árfekvésű lesz. A jellemzően 30gr/m2 tömegű anyag az egyik legvéknyabbnak számít, ez pedig annak tartósságát határozza meg. Természetesen nem képes áthatolni egyik típusú hálón sem, akármelyik típusról beszélünk, hiszen akkor okafogyottá válik a termék.

A vakondháló ár leginkább a tartósság miatt változhat, mivel a vastagabb szövésű háló tovább tart, illetve még kisebb eséllyel jut át rajta bármilyen kártevő. A lyukbőség lehet négyzet vagy téglalap kiosztású, ami tényleg csak vásárlói igénytől függ. A vakondháló ár meghatározó tényezője csupán a meghatározott lyukbőségen alapul. A 15×15 mm méretű lyukak számítanak a legkisebbnek. Ezen biztosan nem fér át egyetlen vakond sem. Persze vannak még ettől 1-2 mm-el nagyobb lyukkiosztások is.