Sok legenda övezi a Jagermeistert

Ha jártál Németországban és még nem kóstoltad ezt az italt, akkor nem ismered az ország igazi arcát. Akik még nem kóstolták a Jagermeister csodálatos ízét vagy egyáltalán nem hallottak róla, azoknak íme egy furcsa mítosz! A hiedelem úgy tartja, hogy az ital szarvasvérből készül. Hogy ez igaz vagy sem, nem tudjuk megerősíteni. Ennek a német keserűlikőrnek a receptje ugyanis nagy titok.

A gyártók természetesen tagadják, hogy szarvasvért tartalmazna. Ami biztos, a Jagermeister összetételével kapcsolatban, hogy 56 komponenst tartalmaz. Néhányat meg is említünk közülük. Ilyen az alkohol, a víz, a sáfrány, a karamell, a gyömbér, a fahéj, a koriander.

Finomnak hangzik, ugye? Másik legenda is kering róla. Eredetileg gyógyszertárokban való értékesítésre készítették és az összetételét ősi gyógyítók állították össze, hogy egy minden betegséget gyógyító italt hozzanak létre. Természetesen a történet azoknak szól, akik hisznek a csodákban, de a Jagermeister aperitifként mindenképpen jót tesz az emésztésnek.