Mit lehetne megnézni belföldi last minute utak során?

Amikor úgy tűnik, hogy ki sem látunk a munkából, akkor igen nehéz lehet utazásokat és nyaralást szervezni. Azonban mi a helyzet, ha mégis sikerül elszabadulni egy hétvégére, és gyorsan kell szervezkedni? A belföldi last minute utak ilyenkor jönnek a képbe. Gyorsan választani kell egy úticélt, megtankolni a kocsit, és már mehetünk is! Magyarországon rengeteg látnivaló van azok számára is, akik már sok éve itt élnek.

Akinek nincs ideje utazni, az viszonylag keveset lát hazánk szépségeiből, így a belföldi last minute utak során érdemes lehet mindig olyan helyekre menni, ahol még nem jártunk, és amelyek különlegesek. Egy nagyon érdekes úti cél lehet a Rudabányai bányató, mely közel 60 méteres mélységével Magyarország legmélyebb állóvize. Régebben külszíni vasércbányként működött ez a terület, mára azonban igazi geológiai látványosság, mely Miskolctól 37 kilométerre-északra fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Maga a tó az egykori egykori bánya külszíni munkagödrében jött létre.

Eleinte csak egy kisebb és egy nagyobb állóvizet lehetett látni, azonban az évek alatt a két kis tó egyesült. Mára a Rudabányai bányató hossza 300 méter, szélessége nagyjából 80 méter, környezete pedig rendkívül szép. Na de ha nem akarunk tavakat és bezárt bányákat nézegetni, akkor belföldi last minute utak keretében ellátogathatunk a gyönyörűszép Gödöllői Grassalkovich Kastélyhoz is, mely Magyarország egyik legnagyobb fennmaradt barokk kastélya. Ez a különleges építmény az Osztrák-Magyar Monarchia idején, Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelyeként szolgált, mára pedig hazánk egyik legnagyobb kulturális öröksége.

Érdekesség, hogy a kastély a világ második legnagyobb alapterületű barokk kastélya, mely 136 helyiségből állt, ebből 103 lakószoba volt, de királyi lakosztályokkal is rendelkezik és egy gyönyörű kastélypark veszi körül, melyben órákat el lehet tölteni kellemes séták mellett. A last minute belföldi utaknak ezek természetesen csak néhány potenciális úticéljai. Rengeteg látványosság van hazánkban, melyeket érdemes megismerni, ha sikerül egy kicsit elszabadulni a szürke hétköznapokból!