Mennyibe kerül most egy lézeres szemműtét Budapesten?

Sajnos Magyarországon is rengeteg embert érintenek a látásproblémák, de szerencsére, ezek többsége kezelhető lézeres szemműtéttel. Azonban sokan azért halogatják a beavatkozás elvégzését, mert túl drágának tartják vagy nem tudnak akkora összeget erre fordítani. Egy lézeres szemműtét ára leginkább attól függ, hogy milyen típusú kezelést választ (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14). Tulajdonképpen négy, a leggyakrabban alkalmazott lézeres operáció van, amelyeknek mindegyikétől jó eredmény várható.

A különbség a műtét utáni regenerálódási idő, az elviselni szükséges kellemetlenségekben rejlik és természetesen, az árban. A PRK az a bizonyos eljárás, ahonnan a lézeres látásjavító műtétek elindultak világhódító útjukra. Bár a technológia igen sokat fejlődött az első beavatkozások óta, de még napjainkban is ez az operáció jár a legtöbb kellemetlenséggel. Ha ezt a beavatkozást választjuk, akkor számítanunk kell arra, hogy akár 6 hónap is el fog telni, mire a tökéletes éleslátás kialakul.

Hosszabb ideig lesz szükség a szemcseppek használatára is, tehát hiába ez a legolcsóbb műtét, ha hosszadalmas kellemetlenségeket okoz. A következő eljárás az érintésmentes Zero-Touch, aminek előnye, hogy hamarabb kitisztul a látás, mint a PRK esetében és gyorsabban lezajlik a regenerálódás is. Az viszont igaz, hogy a lebenyes lézeres szemműtétekhez képest, még mindig hosszabb időt vesz igénybe. Választható a LASIK eljárás is, ami után néhány órával már jó látás alakul ki. Persze a felsorolás sorrendjében emelkednek a műtéti árak is.

Nos, a legdrágább, de ugyanakkor talán a leginkább megfelelő beavatkozás a FEMTO, aminek során már 2 lézert használnak a teljes műtéti folyamat végrehajtásához. Ez az operáció azért jelent jó választást, mert a legtöbb páciensnél rögtön vagy pár óra múlva éles a kép, ha pedig akarnak, már másnap munkába állhatnak. Minimális kellemetlenség csak a műtét napján tapasztalható, de ez is megszűnik néhány óra alatt. Tehát a fenti információk alapján alaposan megfontolhatjuk, hogy melyik eljárást válasszuk.