Konnektor bekötés – mire figyeljünk a fürdőszobában?

A fürdőszobai aljzatok elhelyezésénél az előírásoknak megfelelően kell a csatlakoztatási munkálatokat elvégezni. A fürdőszoba nagyon párás hely, ami azt jelenti, hogy a konnektor bekötés alkalmával az aljzatokat a vízforrásoktól megfelelő távolságra kell elhelyezni. A biztonságos működéshez a konnektor bekötést a zuhanykabintól és a vízcsaptól a lehető legtávolabb kell elvégezni. Ha a mosdó pulton foglal helyet, a konnektort legalább 15 cm magasan a mosdópult felett és legalább 30 cm-re a mosdó jobb- vagy baloldali szélétől, de a zuhanykabintól távol helyezzük el.

A 60 cm-es távolság a legjobb. A fürdőszobai aljzatot nem szabad közvetlen vízsugárnak kitenni. Magának a fali aljzatnak is jó minőségűnek és bizonyos fokú védelemmel ellátottnak kell lennie. A jó minőség azt jelenti, hogy a konnektort nem teszi tönkre a nedvesség. A konnektor bekötésnél tanácsos védelemmel ellátott aljzatokat használni. Ezek közvetlenül a kisgyermekek védelemre szolgálnak és segítenek elkerülni az áramütést, ha a baba véletlenül játszana az aljzatokkal.

Mikor jön el az amper bővítés ideje?

Mivel szinte naponta új elektronikus eszközök kerülnek a piacra, érthető, hogy elgondolkodunk, vajon az otthonunk képes kezelni a növekvő villamosenergia igényünket? Szerencsére a legtöbb új elektronikus eszköz nagyon kevés energiát fogyaszt. Ha egy nagy elektromos készülék, például légkondicionáló, tűzhely, ruhaszárító vagy pezsgőfürdő beépítésén gondolkodunk, akkor amper bővítés válhat szükségessé. Akkor is fontolóra kell vennünk a rendszer korszerűsítését, ha a lakóterületünk bővítését tervezzük és az új elektromos igényt nem tudjuk kielégíteni, ha a jelenlegi kapcsolószekrényhez további áramköröket adunk.

Fontos, hogy az amper bővítést szakképzett villanyszerelő végezze. Ha panellakásban történik, számos különböző embert érinthet a munkálat. Ők a feladat elvégzése alatt áram nélkül maradnak, ezért győződjön meg róla, hogy az Ön villanyszerelője valóban meg tud birkózni a teljesítmény növelésével! Az amper bővítéssel biztos lehet abban, hogy a hálózat támogatja azokat az elektromos eszközöket, amelyekre szüksége van.