Hűséges társaink a sebtapaszok

Mindenki ismeri ezeket a termékeket, amelyek nem tartalmaznak gyógyszert, gyakran a ragtapasz analógjaként működnek és kizárólag a szükséges orvosi tartozékok, például katéterek, vénatűk vagy vatta rögzítésére szolgálnak a testen.

Ugyanakkor, a sebtapaszok gyakran olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek enyhe nyugtató hatással vannak az érintett terület körüli bőrre. Az ilyen jellegű termékekkel szemben támasztott fő követelmény, hogy fájdalommentesen eltávolíthatóak legyenek a páciens bőréről.A sebtapaszok a modern embert szinte minden egészséggel kapcsolatos élethelyzetben szolgálják. Ha kempingezünk, túrázunk vagy szabadtéri tevékenységet végzünk, a kertben dolgozunk vagy javítási munkákat folytatunk, nagy a sérülés vagy karcolás veszélye.

Itt jönnek képbe a sebtapaszok, amelyek gondoskodnak arról, hogy megvédjék a testünket a további sérülésektől. Alkalmazásunkkal megakadályozzuk, hogy a baktériumok bejussanak a sebbe és további fertőzéseket okozzanak. A sebtapaszok segítenek a szövetek gyorsabb gyógyulásában.