Egy olaszországi utazás potenciális célpontjai

Olaszországi utazás

Ha manapság olyan helyre szeretnénk utazni, mely tele van kultúrával, akkor Olaszországnál kevés jobb célpont van a világon! Gyönyörű látványosságok, hatalmas tradíciók, pörgős nyelv és felséges ételek várnak minket a csizma minden pontján. Egy Olaszországi utazásnál sajnos pontosan meg kell tervezni, hogy mit akarunk látni, ugyanis egyszerűen túl sok minden van, amire általában nem fog idő jutni. Érdemes tehát céltudatosan indulni! Sokak szerint a Pisai Ferde Torony minden esetben kötelező attrakció, mellyel egyet lehet érteni.

A világhírű Pisai Ferde Torony kb. 177 éven át épült és alapvetően a rossz alapja miatt kezdett el megsüllyedni az épület. Mára világhírű attrakció lett belőle, 2001 óta Pisa híres tornya pedig újra nyitva áll azok előtt, akik szeretnék megmászni mind a 296 lépcsőfokát, hogy eljussanak a tetejére. Olaszország azonban nem csak a jól ismert Ferde Toronyból áll, hanem rengeteg csodás étteremből, tengerpartból és igazi klasszikus vidéki településekből, melyekből igen sokat találni Szicílián.

A Földközi-tenger legnagyobb szigete egyértelműen Olaszország egyik legkedveltebb nyaralási úti célja a 21. században, hiszen százezrek látogatnak el minden évben a régióba. A csodás szigetekkel és kissé kopár hegyláncokkal szabdalt Szicília ősi történelemmel, gazdag kultúrával és egészen elképesztő hangulatú kisvárosokkal várja az érdeklődőket, akik antik romokat, középkori emlékeket, valamint a reneszánsz és barokk műemléket korból származó hagyatékokat is megcsodálhatják.

A reneszánsz és a barokk ugyanis Olaszországban teljesedett ki igazán. Ma Szicília már gazdag keble a világörökség számos egységének is, melyeket érdemes lehet meglátogatni egy Olaszországi utazás alkalmával. Nem tudnánk mindent ebben az irományban kiemelni, amiért érdemes ebbe a csodás országba ellátogatni, hiszen Olaszország további érdekességei között ott vannak még a Dolomitok, San Marino, az Aosta-völgy, Nápoly, Pompeii, Velence, Firenze és még sok más, mely különlegessé teszi a Föld ezen részét. Érdemes minél többet megismerni belőle!