Egy kis retro: újra itt a diafilm

Diafilm részlet
Diafilm részlet

Néhány évtizeddel ezelőtt, a diavetítő szerkezet majdnem minden család életében jelent volt. A diafilm segítségével a gyerekek megismerkedhettek a legnépszerűbb mesehősökkel, ráadásul rendkívül szórakoztató családi programnak minősült a diavetítés.

A diafilm levetítése a diavetítő masinával történt, ami a filmen található képkockákat tematikus sorrendbe helyezte és kockáról-kockára lépve mutatta be. A képeket valamilyen felirat kísérte és gyakorlatilag anya vagy apa vette át a narrátor szerepét. A diafilm hosszú éveken át tett jó szolgálatot a családok körében, ám az új évezred és a technológiai újítások beköszöntésével, egyre inkább háttérbe szorul.

Mára azonban ismét kezdik felfedezni a jelentőségét, éppen ezért a jatek-webaruhaz.hu kínálatában mind a diavetítő szerkezet, mind pedig számos film megtalálható. Így a gyermekek akár első kézből ismerkedhetnek meg a mesehősökkel, hiszen a diafilm kínálatban olyan mesék találhatóak, mint az Alice csodaországban, A három kismalac vagy éppen a Brémai muzsikusok.