Cider egyedi variációkban is

Nagyon sokan kedvelik a különféle szeszes italokat, az ínyencek direkt keresik a különlegességeket. Pontosan ilyen a cider, egy 2,5-5% alkoholtartalommal rendelkező, almából készült szénsavas ital. Ebből létezik édes, száraz egyaránt, de egyes fajtákban a kesernyés ízvilág karakterjegyei is felfedezhetőek.

A cider Angliából terjedt el, de mégsem angol eredetű, ugyanis a 13. századi Franciaországból származik. Több évszázadra is szüksége volt ennek az italnak ahhoz, hogy hatalmas népszerűségre tehessen szert, és ez is visszahanyatlott a gin térhódításával. A 20. század végén ismét aranykorát kezdte el élni, a pubkultúra felvirágzásának köszönhetően.

Ez a növekvő közkedveltségi trend még a mai napig is tart. Laza családi, baráti beszélgetések alkalmával nagyon gyakran előkerül a cider, hiszen kiváló szomjoltó. Az idrinks.hu webáruház termékpalettáján egyedi variációk is megtalálhatóak ebből az italból. A Jack Daniels gyártotta cider például az alma mellett, whiskyt is tartalmaz, így alkotva utánozhatatlan ízkavalkádot.

Tags: