A vodka árak sok esetben eltérőek

Mint minden más terméknél, ennél is meg kell fizetni a márkát. A vodka árak meghatározó tényezői az alapanyagok és az előállítási módszerek. Bár szinte mindenből készíthető, aminek megfelelő a cukortartalma, de ha teheti, akkor inkább a rozsból, a kukoricából, a burgonyából, a szójababból, a melaszból, a rizsből vagy a cukorrépából kinyert variációkat részesítse előnyben!

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ízesített típusok valamivel drágábbak. Az előállítási technológiát illetően tudni kell, hogy minél precízebb az eljárás, annál nagyobb a gyártó költsége.

Ez a címkén olvasható összegen is észlelhető. A vodka árak jól tükrözik azt, hogy hányszor került lepárlásra egy adott ital. Minél többször végzik el ezt a műveletet, annál magasabb lesz a palackban lévő nedű alkoholtartalma.

A gyártó dönti el a lepárlás számát, ahogy azt is, hogy mennyibe fog kerülni az itóka. A vodka árak akkor lesznek a legalacsonyabbak, ha a vásárláskor kikerüli a láncreakciót, amikor mindenki ráteszi a saját hasznát a profit érdekében.