A nyelvtanulás angol magyar szótárral is lehet kreatív

A nyelvtanulásnál nagyon fontos, hogy legyen egy olyan eszköz a közelünkben, ahol segítséget kapunk. Az angol szótár ma már nemcsak könyv formájában létezik, ami azt jelenti, hogy még könnyebben tudunk rákeresni egy bizonyos kifejezésre. Bár vannak olyan emberek, akik még mindig a fizikai könyvet létesítik előnyben, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a telefonon is használható internetes alkalmazások sokkal hatékonyabbak.

Bár ennek is megvan a maga veszélye. Ha például a készüléken akarjuk megnézni az egyik szó jelentését, akkor szükségünk lesz önuralomra. Biztosan pont akkor kapunk egy e-mail-t, egy hívást vagy pont akkor jut eszünkbe megnézni a közösségi média oldalainkat, amikor amúgy tanulnunk kéne.

A papír előnye, hogy nem fog rezegni, sem villogni, tehát sokkal könnyebben belemerülünk egy témába. Azonban a telefon mérete megengedi, hogy bárhová magunkkal vigyük, tehát nem kell a hatalmas szótárakkal gyalogolnunk. Innentől kezdve az a legjobb, ha angol szótárnál papírra és online megoldásra is támaszkodunk.