A mosógép tisztítása nem elhanyagolandó

A berendezés karbantartása nélkülözhetetlen, hiszen ha tönkremegy és nem tudja használni, akkor sokkal nehezebb dolga lesz a mindennapokban. A mosógép tisztítása egyszerű feladat, amit akár saját maga is elvégezhet. Ha nem történik meg rendszeresen, akkor a kosz hamar lerakódik benne. Az ecet és a szódabikarbóna rendkívül hatékony ebben az esetben. A szódához javasolt 1-2 teáskanál vizet önteni és addig keverni, amíg az állaga pasztaszerű lesz. Ha összeállt, akkor a készítményt a gép adagolótartályába kell helyezni. Ezután 250 ml fehér ecetet öntsön a dobba és indítson el egy 60 fokos programot.

A mosógép tisztítása ezt követően már magától történik. A víz, illetve az ecet feloldja a lerakódott szennyeződéseket és megszünteti a kellemetlen szagokat. A berendezés szűrőjének feladata, hogy felfogja a szőrt, a hajszálakat és a mosásba keveredett kisebb tárgyakat. Ennek az alkatrésznek a kipucolása minimum 3 havonta esedékes.

Ha a mosógép tisztítása nincs elhanyagolva, akkor a ruhák mindig friss illatúak lesznek. A termék belsejében működés közben sajnos por, textíliák, valamint mosószermaradványok rakódnak le. A szárítógép tisztítása ezért elengedhetetlen dolog. Ha nincs megfelelően karbantartva, akkor az befolyásolja a teljesítményét és a fogyasztását. A berendezésben található szűrő kipucolása az egyik legfontosabb teendő. Ehhez általában elegendő egy nedves törlőkendő és porszívó. A munkavégzés során ne feledkezzen meg a dobról és az ajtó körüli tömítésről! Amennyiben a kondenzátor nem öntisztító, akkor azt is havonta 1-2 alkalommal meg kell takarítani.

A szárítógép tisztítása után érdemes szellőztetni. Sokféle típus létezik, így mielőtt belevágna a munkába, ellenőrizze a használati útmutatót! A könyvben a gyártó részletesen leírja, hogy mely alkatrészeket szükséges kipucolni. A párologtató gyakran eltömődik, amit ha nem vesz észre időben, akkor csökkentheti a berendezés élettartamát. A páratartalom érzékelő beverődése esetén a szárítási idő hosszabbra nyúlik. A szárítógép tisztítása alkalmával az említett tényezőket vegye figyelembe!