A LED lámpa előnyös mindenkinek

A LED legjelentősebb előnye a hagyományos világítási megoldásokhoz képest, hogy hosszú az élettartama. Az átlagos LED lámpa 50 ezer üzemórától 100 ezer üzemóráig vagy még tovább is bírja. Ez 2-4-szer olyan hosszú, mint a legtöbb fluoreszkáló, fémhalogenid megoldás és még a nátriumlámpáknál is előnyösebb.

Több mint 40-szer olyan hosszú ideig bírja, mint egy átlagos izzó, ezért a LED lámpa minden háztartásban megállja a helyét. Ezek a modellek általában nagyon kevés energiát fogyasztanak. A különböző világítási megoldások energiahatékonyságának összehasonlításakor keresendő statisztikákat két kifejezés egyikével nevezik meg: fényhatékonyság vagy hasznos lumen.

Ez a két érték lényegében az izzó által fogyasztott teljesítményegységre írja le a kibocsátott fény mennyiségét. Tapasztalataink szerint, a legtöbb LED lámpa a felújítási projektekben 60-75%-os javulást eredményez, ha a létesítmény világításának általános energiahatékonyságáról van szó. A biztonság talán a leggyakrabban figyelmen kívül hagyott előny, pedig ez is olyasmi, amit érdemes szem előtt tartani.