A fűtésrendszer átmosása növeli annak hatékonyságát

A fűtőtestek rendszeres karbantartása alatt nemcsak az esetleges vízkőmentesítésre vagy a látható rozsda eltávolítására kell gondolni. A hatékony fűtésrendszer átmosása révén megoldható az a gond is, miszerint használat közben vasoxid szennyeződés, vagyis fűtésiszap keletkezik, néha nem csekély mennyiségben és lerakodik a nem kívánt helyeken. A fűtésrendszer átmosása akkor is megoldást nyújt, amikor a fűtésvízben elszaporodnak az algák és a gombák, amelyek kémiai folyamatok miatt gáztermelődéshez vezetnek, ezért gyakran kell a rendszert légteleníteni.

Ugyancsak hasznos ez a folyamat a padlófűtésű szisztémák esetében is, annak érdekében, hogy mindenhol egyenletes legyen a hőleadás, akárcsak a klasszikus radiátoroknál, amikor foltokban melegszik csak a fűtőtest. A tisztítási folyamat otthoni körülmények között csak körülményesen végezhető el, a szükséges berendezések hiányában, de az érdeklődők forduljanak bátran a futesrevital.hu weboldal működtetőihez. A szakembereik által végzett fűtésrendszer átmosása szavatoltan hatékony és gyors lesz! Vidékünkön az éghajlati viszonyainkból kifolyólag nélkülözhetetlen a téli hónapokban a helyiségek fűtése, azonban érdemes odafigyelni a fűtésben felhasznált berendezések és kellékek állapotára.

A gázkazán savazás ára idővel megtérül

A különféle fűtőegységek esetében a vízzel érintkező felületeken elkerülhetetlen a vízkövesedés bekövetkezése, a gázkazán savazás ára pedig annyira kedvező, hogy semmiképp sem érdemes megvárni a berendezés teljesítményének a lecsökkenését és az ebből következő energia túlfogyasztást. A gázkazán savazás ára alacsony, főképp ahhoz mérten, hogy akár további károsodáshoz is vezethet a lerakódott vízkő réteg, aminek a megoldása érdekében már mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcába.

A speciális savazó készülék az egyéb szennyeződéseket is eltávolítja és az időben elvégzett karbantartási munkafolyamat megmenti a kazánházat a további károkozástól. Elvégezhető ez igény szerint a helyszínen is, a futesrevital.hu weboldal szolgáltatásainak felhasználásával. Nem érdemes szem elől téveszteni, hogy a gázkazán savazás ára hosszútávon megéri a befektetést.