A falfestékek kiválasztása figyelmet érdemel

Gyakran fel sem fogjuk, de egyértelmű, hogy a különféle színeknek hatással vannak az emberek érzelmi állapotára. Gondoljunk csak bele, hogy milyen érzéseink támadnak egy lehangoló, szürke, erősen sötét környezetben és mit vált ki belőlünk az ébredő természetben való séta, időtöltés. Érdemes tehát ennek függvényében válogatni a falfestékek egyedi felhozatalából.

Alapszabályként elmondható, hogy a világos árnyalatok inkább élénkítik a kedvet, míg a sötétek lehangolják. De ez csak az érem egyik oldala. Amikor vásárlásra kerül a sor, akkor azt is meg kell nézni, hogy pontosan hová, milyen környezetbe fognak kerülni a falfestékek. Vannak esetek, amikor a felületek jobban ki vannak téve bizonyos hatásoknak.

Egyszerű példa a külső és belső környezet. Amíg a szabadban a természet erőhatásai érvényesülnek, addig bent ettől nem kell tartani. Bár néha itt is érheti ezeket némi víz és erőhatás, de ezek nem annyira erőteljesek. A falfestékek felvitele megköveteli a precizitást, amiről érdeklődhetünk a festekarena.hu weboldalon.