A fa ápolása vastaglazúrral

A különféle fafelületek rendszeres kezelést, karbantartást igényelnek. Legyen szó kerítésről, lambériáról, teraszkorlátról vagy kerti bútorról, a fafelületet 3-5 évente újra kell festeni, a tárgyak hosszú élettartamának megőrzése érdekében. Az oldószeres vastaglazúr tökéletes választás erre a célra, amely amellett, hogy véd az UV sugárzás romboló hatásaitól, kiemeli a fa természetes szépségét, erezetét.

A színtelen változat beltéri használatra is tökéletes megoldás, visszafogott selyemfényű hatás érhető el vele, kültéri használat esetén azonban ajánlatos évente megújítani a festést. Újrafestésnél minden esetben először a korábbi, pergő festékréteget kell eltávolítani és megfelelően elő kell készíteni a felületet.

Érdemes betartani az adott termék használati utasításában leírt javaslatokat az előkészítés menetét, sorrendjét illetően azért, hogy a végeredmény tartósságát növeljük. Ha két rétegben alkalmaznánk a vastaglazúr festéket, ki kell várni a 24 óra száradási időt az átfestések között.