A légtisztító szűrők cseréje elengedhetetlen a megfelelő működéshez

Légtisztító szűrők
Légtisztító szűrők

Manapság a légtisztító szükségessége nyilvánvaló, azonban a helyes használattal nem mindenki van tisztában. Példának okáért, gyakran követik el azt a hibát, hogy a légtisztító szűrők nem kerülnek időben cserére, vagy egyáltalán nem, ezáltal pedig sokkal többet ártanak, mint amennyit használnak.

Ugyanis jobb, ha nem alkalmazunk légtisztítót, mint olyat, aminek a szűrői megteltek, mivel a kivont baktériumok visszakerülhetnek a levegőbe. A légtisztító szűrők mindig csak a gyártó által meghatározott időn belül alkalmazhatóak, ennek lejárta után cserére van szükség, de ezt sokszor nem veszik figyelembe, vagy megtörténik az is, hogy elfelejtik.

Ennek kiküszöbölésére, a legújabb készülékek érzékelővel vannak ellátva, ami vagy a meghatározott időintervallum lejárta után, vagy a légtisztító szűrők telítődése esetében leállítják a berendezést és jelzik a felhasználónak a problémát. Amikor fellép ez a helyzet, csak annyi a dolgunk, hogy belépünk egy megbízható légtisztító webáruházba, ahol a megfelelő modell kiválasztásával megrendelhetjük a szükséges HEPA, aktívszenes, kombinált, UV vagy ionizációs szűrőt.