Van, hogy nem segíthet a szélvédőjavítás

Szélvédőjavítás

Az utakat járva mindig lehet valamilyen kellemetlen meglepetésben részünk. Elég lehet egy kis hőmérsékletkülönbség vagy apróbb törmelék, és máris azt vesszük észre, hogy egy ütődés keletkezett az üvegen. Ez még azonban a jobbik része a dolgoknak, hiszen egy repedés esetén már nincs semmilyen megoldás a szélvédőjavítás kivitelezésére, és azonnal cserét kell végezni. Ezt azért tartják így, mert az üvegnek nem csak annyi a feladata, hogy kilássunk rajta, hanem fontos tényezőként hat mint vázmerevítő.

Így aztán teljesen világos, hogy ha gyengül jelentősebb mértékben a szerkezete, akkor veszélyeztetve van a feladatának betöltése is, és bármikor teljesen tönkremehet, ami, ha út közben történik meg, jelentős kockázatot hordoz magában. Általában azonban a szélvédőjavítás könnyen segíthet. A gyártók jól tudják, hogy milyen termékeket kell megalkossanak, hogy azok bírják a terhelést. Ennek következtében a legnagyobb ellenállóságra törekednek, ami főként egy nagyobb kavics felcsapódása során be is mutatkozik.

Az autóüvegek sajátos tulajdonsága, hogy nem repednek el olyan egyszerűen. Így aztán van kényelmes és költségtakarékos szélvédőjavítás módszer, ami mindenki számára remekül megfelel. Azonban nem árt megjegyezni, hogy csak a maximum 1 centiméter átmérőjű sérülés kezelhető biztonsággal. A műhelyben a mesterek alapos munkát végeznek, és a szélvédőjavítás akár sok éven keresztül is könnyen kitart, amíg aztán egy újabb sérülés cserére nem késztet minket.

Előfordulnak olyan eshetőségek is, hogy bár első ránézésre nem tűnik fel semmilyen nyom, beülve és kinézve mégis torzulva látunk. Ilyenkor azonban a szélvédőjavítás már elkésett. A mikroszkopikus repedések és ütődések, amelyeket a szél és porszemcsék idéznek elő, optikai torzulást hoznak létre, ami kellemetlen meglepetéseket okozhat a vezetés során, mint például a látótávolság csökkenése. Ezekben a sajnálatos esetekben a mesterek a szélvédőjavítás helyett azonnal a cserét fogják javasolni, amit ki is kell használnunk, ha újból teljes biztonságban akarunk közlekedni.