Utólag is kialakítható az okos otthon

Okos otthon

Sok mindenki vágya egy olyan lakás, ahol mindent lehet távirányítással vezérelni. Amíg régebben csak a televíziót vagy éppen hifit tudtuk messziről bekapcsolni és irányítani, addig ma már ez kiterjedt a redőnyökre, klímákra, fűtésre, és világításra is. Ahol szinte minden egyetlen helyről vezérelhető az már lehet egy okos otthon. Az ember szereti kiadni kezéből a munkafolyamatok elvégzésének jelentős részét, hiszen így is akad bőséggel tennivaló.

A jól megtervezett és ügyesen kialakított okos otthon ugyanakkor nem csak kényelmet, hanem energiatakarékosságot is biztosít. Vegyük csak számításba a vezérelhető, akár szobánként eltérő hőmérsékleten működő fűtési rendszereket. Ezekkel egyetlen szezon alatt több 10 000 forintos összeg takarítható meg.

Az okos otthon távvezérléssel, az interneten keresztül is működtethető, így nem jelenthet problémát, hogy mire hazaérünk egy kiszellőztetett, hűvös vagy éppen kellemesen meleg klíma várjon bennünket. Ha szeretnénk utólagosan kialakítani lakásunkban egy okos otthon rendszert, akkor kezdjük a fűtéssel a modernizálást!