A szükséges vasalatok összeírása

Bútor vasalatok

Még mielőtt neki kezdene akár megtervezni is egy bútordarabot, írja össze, hogy mi mindenre lesz majd szüksége. Nem csak faanyagra, szögre és kalapácsra kell gondolni, hanem vasalatok szempontjából is tisztában kell lenni azzal, hogy mit szeretne az ember.

Előbb inkább tájékozódjon a téren, hogy melyek a legújabb fejlesztésű és legkedvezőbb árfekvésű vasalatok, majd ezt követően döntse el, hogy melyik legyen a befutó. Ugyanis egy bútor árát nem teljesen a bútorlapok adják, hanem a bútorszerelvények teszik ki a nagy részét az árnak. Gondolnia kell arra, hogy hol lesz elhelyezve a bútor, így el tudja dönteni, hogy miképpen kell majd az ajtóknak nyílnia. Ennek megfelelően pedig máris kiválasztható az a bútorpánt, ami a megfelelő szöget zárja majd be.

A rögzítő eszközöket is jó előre be kell szerezni, hogy ne munka közben jöjjön rá, hogy nem elég a fa tipli. A lábak és a fogantyúk kiválasztása, a vasalatok mellett már gyerekjátéknak tűnik, hiszen ezek nem határozzák meg annyira a szekrény működését, mint a bútorszerelvények.