Szükséges a szakértelem a csepegtető öntözőrendszer tervezésekor

A kertmesterek java része azt vallja, hogy a szép és ápolt kert egyszerűbben elérhető egy öntözőrendszer segítségével, ami a monoton, fárasztó és időigényes locsolási feladatot magára vállalja. Szili Krisztián kertépítő is egyetért abban, hogy aki egy nagyobb kerttel rendelkezik, illetve tudja magáról, hogy nem igazán lesz hosszútávon ideje és kedve a locsoláshoz, kötelezően az automata locsolórendszer mellett kell döntsön.

Sőt, ez a kertépítő például már nagyon rég nem is hallott olyan nagyobb területű kertről, ahova ne került volna előbb vagy utóbb egy öntözőrendszer. Ez érthető is, hiszen a gyönyörű kert alapja a megfelelő módon beállított, remekül működő öntözőrendszer.

Ennek a megépítésében segíthet a kertépítő. Rengeteg háztulajdonos azért is bíz meg egy kertmestert a munkával, mert egy precízen megtervezett és megépített kertre vágyik, amivel kapcsolatban az érthető elvárása az, hogy nagyon szép legyen.

Mostanság egyre több mindenkinek az a célja, hogy egy kicsit közelebb hozza az otthonához a természetet. Ez pedig elérhető egy csodaszép zöld területtel. A kertépítő szakértelmének köszönhetően, a kert a ház új előszobája lehet, ahol a jó idő beköszöntével egyre több időt lehet tölteni, olvasással, relaxálással, feltöltődéssel és sok minden más tevékenységgel.

Sok helyen a csepegtetős rendszer válik be a növények táplálására. A csepegtető öntözőrendszer tervezése természetesen megköveteli a szakértelmet, hiszen ez nem tartozik a legszimplább megoldások közé, már ami a finomhangolást illeti.

Mire törekszik erre a szaki? Nos, a csepegtető öntözőrendszer tervezése során, ugyan vannak bizonyos irányelvek, de gyakran kiderül, hogy nem mindig lehet ezekre száz százalékosan alapozni. Azon alapszabály azonban mindig érvényes marad, hogy a különböző öntözési típusokat nem szabad vegyíteni.

Tehát egy öntözési zónán nem éri meg alkalmazni például szórófejeket és csepegtetést is. Továbbá még más működési elvű szórófejeket sem ajánlott használni vegyesen egy öntözési zónán. A hozzáértő a csepegtető öntözőrendszer tervezése során erre nagyon odafigyel.