Szemöldök formázás házilag: tippek kezdőknek

A jelenlegi trendek által orientált világban mindenki igyekszik belesimulni valamilyen elvárásba és ennek megfelelően kinézni. De miért van erre szükség? A társadalom hihetetlenül kirekesztővé vált azokkal szemben, akik nem hajlandóak az adott normákba beilleni. Éppen ezért elengedhetetlen adni a részletekre és megfelelni legalább részben bizonyos követelményeknek. A szépségápolás egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható. A szemöldök formázásnak is megvannak a maga alapszabályai, amikhez érdemes tartanod magad.

A megfelelő lépések segítségével elérheted, hogy igazán látványos és kellemes kinézetű legyen az arcod. A harmóniára minden helyzetben törekedni kell. Pontosan ezért a forma mellett, a szín sem elhanyagolható tényező. De menjünk szépen sorban! Először is szükséged lesz egy csipeszre, kicsi ollóra és értelemszerűen, tükörre, ha magad végzed a beavatkozást. Egy nagyon egyszerű módon kijelölheted a szemöldököd körvonalainak a fontosabb pontjait, amihez csupán egy ceruzára van szükséged.

Részletes útmutatást találsz a szepsegcenter.hu weboldalon ebben a témakörben, amit elég követned a kiváló eredmény eléréséhez. A kijelölt 3 darab pont adja majd meg az ívet, aminek mentén ki kell szedned a felesleges szőrszálakat. Az ollóra pedig azért lesz szükség, hogy a túl hosszúra nőtt és nehezen irányítható szálakat megkurtítsd. Amint ezzel kész vagy, máris kezdődhet a tökéletes árnyalat megadása. Itt elengedhetetlen, hogy a hajad színének megfelelő szemöldökceruzát válassz, különben nagyon éles lehet az eltérés, ami nem minden esetben fest jól.

A minőségi alapanyagokkal való munka már fél siker, ezért törekedj arra, hogy csakis kiváló termékeket használj. A ceruzával nagyon precízen lehet kihúzni a szemöldök ívét, ami így éles határt von és nagyon elbűvölően hat. Válassz vízálló szemöldökceruzát, hogy biztosan minden helyzetben tartson az eredmény, valamint dolgozz apró vonásokkal, követve a szálak növekedési irányát! Mindezeket szem előtt tartva, igazán profi lesz a végeredmény, mintha egy szakember készített volna fel az adott napra.