A stúdió világítás három fénytípusa

Stúdió világítás

A fények használata elengedhetetlen a fotózások során. Azonban, hogy a kép minőségi legyen, nemcsak fényre, hanem árnyékra is szükség van. A stúdió világítás technikai felszereltsége ebben lehet a segítségére.

A kellékek igen sokszínűek, többfajta eszközt is választhat arra, hogy egyedi képet tudjon készíteni. Fényképezés során több fényforrásra is szüksége lehet. Ezek közül a legfontosabb a főfény. Általában ez határozza meg a fotó tartalmát, jellegét. Hasonló fontosságú a derítőfény, ami a sötétebb részek gyengébb kivilágításában lehet a segítségre. A stúdió világítás harmadik fénye a díszítő, amit általában hajfényre vagy valamilyen ékszer kiemelésére használnak. Mindegyik típus döntő jelentőséggel bír a fotózás során.

Az egyedi kép elkészítéséhez körültekintően kell kiválasztani a fényképezőgépet, vakut, hátteret. Ezek a kellékek szettben is beszerezhetőek. Alkalmas fényformáló eszköz lehet még a softbox, ami szintén megvásárolható több méretben és fajtában is. Hogy melyiket választja, mindenki maga dönti el.