Roppant korszerű a műholdas autóvédelem

A technológia rohamos fejlődésével az autóvédelem is egyre modernebb és komplexebb lesz. Manapság már elérhető a műholdas autóvédelem is. Mit kell erről tudni? Valóban megéri a befektetés? Nos, ha valaki szeretné megóvni a legújabb típusú, nagyon értékes kocsiját és mindent megtesz annak biztonságáért, akkor biztosan egy jó opcióról van szó. Persze, akinek régebbi verdája van, amit annyira nem félt, mivel a tolvajok valószínűleg nem veszik célkeresztbe, akkor bátran lehet mást is választani. Sokakat a magasnak vélt beszerzési ár tart vissza a vásárlástól és használattól, vagy csak abból indulnak ki, hogyha egy profi tolvaj el akar lopni egy járgányt, akkor el is fogja.

Szóval, akkor mit is kell tudni a műholdas autóvédelem módszeréről? Rengetegen azért nem haboznak ennek esélyt adni, mert a technológia fejlődésével a bűnözők eszköztára is sokszor a legmodernebb felszerelésekkel gyarapszik. Régen egy kormány- vagy pedálzár is elég volt a rosszakarók távoltartásához, azonban ma már ezektől egy perc alatt megszabadulnak a hozzáértő tolvajok. Nem csoda hát, hogy egyre többen veszik fontolóra a műholdas autóvédelem lehetőségét. Sokszor valóban megdöbbentően profi eszközökkel dolgoznak az autótolvajok, amik ellen nem sok esély van a védekezésre a megszokott trükkökkel és eszközökkel. A műholdas autóvédelem lényege a GPS nyomkövetésben van. Ezzel akármikor pontosan meghatározható az autó pozíciója.

Mi a teendő Peugeot 206 gyújtáskapcsoló hiba esetén?

Az autótolvajoknak is meglepetés, amikor végre sikerül bejutni a kocsiba, de az nem indul. Hát még nekünk milyen kellemetlen, amikor a Peugeot 206 gyújtáskapcsoló hiba áll fenn és törjük a fejünket egy fárasztó munkanap után a parkolóban rostokolva, hogy miként tudnánk életet lehelni a masinába. Nyilván senkinek sincs kedve a kényszer szülte alkalom miatt autót szerelni valahol a városban vagy egy vidéki út mellett. A Peugeot 206 gyújtáskapcsoló hiba mégis akárkivel könnyen előfordulhat, mivel ezek az autók már nem éppen mai darabok és megtörténhet, hogy valamiért megmakacsolja magát a rendszer.

Persze, először mindenki az akkura gyanakszik és próbálja visszaidézni, hogy vajon mit hagyhatott bekapcsolva, ami leszívta azt. Az ablaktörlő alatt a kormányoszlopon található a kulcsos zárszerkezet, ahová be kell helyezni a slusszkulcsot. Ennek egyrészt az a feladata, hogy ki- és bekapcsolja a kormányzárat, ami megakadályozza a kormány elfordítását. Ugyanakkor az önindításért is felelős, mivel ez teszi rá a gyújtást. A gyújtáskapcsolón egy transponder gyűrű is található, ami a jogosulatlan autóindítást hivatott megakadályozni. Hogyha nem jól olvassa le a kulcsban található adó jelét, akkor szintén nem tudjuk beindítani az autót. A Peugeot 206 gyújtáskapcsoló hiba elég komplex probléma, ezért ne kezdjük el egy csavarhúzóval megkeresni a megoldást. Megtörténhet, hogy beragad a kulcs, nem fordul el, beletörik. Nem veszi le vagy egyáltalán nem is adja rá a gyújtást.

Keyless Go kulcsvédelem a tolvajok ellen

A Keyless Go rendszer minden tekintetben kényelmes megoldás, mert nem kell a kulccsal vacakolni és nem kell semmit semmivel összeérinteni, hogyha szeretnénk elindítani az autót. A működése a rádiófrekvenciás jeleken alapszik. Nem létezik klasszikus kulcs, helyette van valamilyen jeladó, aminek néha kártya vagy más formája van. Ez bocsát ki rádiójeleket, amiket az autóban található érzékelő érzékel, nagyjából 1,5 m távolságból és már nyitja is az autót. Beülve a kocsiba elég csak megnyomni a „Start Engine“ feliratú gombot és már indulhatunk is az autóval.

Igazán praktikus, amikor váratlanul elkap egy nagy zivatar és rohannunk kell a védelmet nyújtó autó felé, ami már nyitva vár minket és azonnal bepattanhatunk. Sajnos vannak bizonyos veszélyei is ennek a rendszereknek, ezért fontos a Keyless Go kulcsvédelem. A rádiójeleket le lehet olvasni, mivel az adó ezeket folyamatosan bocsájtja ki. Ha ez sikerült a tolvajoknak, akkor könnyen átverhetik az autót, ami kinyílik, mivel az eredetivel azonos jelet érzékelt. Ezért érdemes a Keyless Go kulcsvédelem beiktatása, ami egyszerűen megoldható, ha az adót, vagy ha úgy tetszik a „kulcsot“ egy jelárnyékoló dobozban tartjuk és csak akkor vesszük elő, amikor az autó már látótávolságon belül van. Ha csupán becsúsztatjuk a zsebünkbe vagy bedobjuk a táskába, az még korántsem fogja megakadályozni a jel terjedését. A Keyless Go kulcsvédelem egyszerűen kivitelezhető és kiváló stratégia a gépkocsitolvajok ellen.

Az autóvédelem modernizálására hajt a zarban.hu

Hazánkban is elérhető ez? Például, ha valaki a zarban.hu csapatát választja, akkor biztos lehet benne, hogy a legkorszerűbb módon védheti meg a féltve őrzött négykerekűjét. Miért is annyira fontos a GPS az egészben? Ugye az erre a technológiára épülő nyomkövető műholdjeleket sugároz, amiket egy vevő gyorsan feldolgoz. Tudja a zarban.hu, hogy GPS-vevők képesek precízen nyomon követni a gépkocsi helyzetét és kiszámítják az irányukat, sebességüket is. A zarban.hu szakemberei azért ajánlják ezt, mert az eszközök pár másodpercenként jeleket küldenek a gépkocsi aktuális pozíciójával kapcsolatban, így mindig tudni lehet, hogy az éppen hol is van.