Olcsó utazás külföldre? Irány Bécs!

Sok külföldi útnak az szab akadályt, hogy igencsak költséges lenne kijutni a kiválasztott helyre. Egy tengerentúli út költségeinek felét is kiteheti a repülőgépjegy oda és vissza, így hát az igazán olcsó utazások főleg olyan helyekre korlátozódnak, melyeket busszal vagy vonattal el lehet érni. Szerencsére hazánk körül rengeteg fantasztikus úti cél található, ahova érdemes elmenni és nem is kerül sokba.

Talán a legnépszerűbb cél hazánk utazói számára a gyors kiruccanások során Bécs, ugyanis egyáltalán nem kell messzire menni. Pár órás busz- vagy vonatút, és már meg is érkezünk Németország egyik legjelentősebb városába, mely tele van látnivalókkal, jó sörrel, kiváló ételekkel és rengeteg érdekességgel. Bécs egy hatalmas kulturális hagyatékú város, így egy hétvége jó eséllyel kevés lesz, hogy mindent felfedezzünk. Az olcsó utazás külföldre azonban nem végződhet úgy, hogy legalább néhány nevezetességet ne néztünk volna meg.

Miket érdemes tehát megszemlélni Bécsben? Ha szeretjük a klasszikus stílusú és szépen felújított épületeket, akkor megérkezés után érdemes egyből az 5,3 km hosszú Ringstrasse sugárút felé venni az irányt. Bécsnek ez a része elképesztően gyönyörű épületekkel van tarkítva és egyben a Világörökség része is. Bécs gyönyörű, patinás épületei sorakoznak itt, és a palotáktól a múzeumokon át a legékesebb épületekig mindent megtalálunk. Itt található az Operaház, az 1872-73-ban épült Parlament és a Burgtheater is. A körút úgymond körbezárja Bécs magját, ahol az élet javában zajlik.

Tekintve azonban, hogy egy olcsó utazás külföldre sokszor rövid ideig tart, nem érdemes csak a Ringstrasse-nél leragadni. Ha gyönyörű kastélyokat szeretnénk látni, akkor a Schönbrunn is kötelező állomás Bécsben. A palota szintén a Világörökség része, és annyi látnivaló van benne, hogy a komplexum akár egész napos kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Van körülötte állatkert, sövénylabirintus és minden, ami egy kis mókához szükséges. Olcsó utazás külföldre? Bécs egyértelműen jó választás, ráadásul csak néhány látványosságot mutattunk be a sokezer közül.