Olcsó last minute utak, avagy az utolsó mentőöv?

Nagy biznisz az utazás még 2019-ben is, különösan akkor, amikor érkeznek a forró nyári napok. Sokan hamar elkezdik tervezgetni az utazást, sokan az utolsó pár napra hagyják a teljes szervezést. Az érdekesség az, hogy a last minute utazások mindkét csoport számára aktuálisak lehetnek. A hónapok óta szervezett utazás bármikor bedőlhet, és lehet, hogy viszonylag rövid időtartamon belül kéne szervezni egy másikat, lehetőleg korábban.

Az olcsó last minute utak hatalmas választékban érhetők el egész nyáron, mivel sokan nem tudnak előre kalkulálni a szabadnapokkal és a szabadidővel sem, így rengetegen utaznak spontán felindulásból, ez pedig tökéletes lehetőség az utazási irodák számára. Többszáz olcsó last minute út közül lehet választani Olaszországba, Bulgáriába, Horvátországba, Spanyolországba, Portugáliába, Egyiptomba, Görögországba és a Föld egyéb gyönyörű helyeire.

Vannak komplett csomagok is, melyek többnapos városnézegetést is magukban foglalnak idegenvezetővel vagy csoportban, de lehet természetesen szólóban, duóban is utazni, ráadásul komoly kedvezmények mellett még alacsony létszám esetében is. A last minute utak nagy előnye az olcsóság, ugyanis az utazásszervezőknek is előnye, hogy időben el tudják adni az utakat, így az utazók és a szervezők is jól járnak. Az ár ráadásul minden fontos szolgáltatást tartalmazni szokott.

Ilyen a szállás, a repjegy és a kézipoggyász foglalása, azonban figyeljünk arra, hogy az IFA-t, illetékeket és transzferszolgáltatásokat általában nekünk kell megfizetni az olcsó last minute utak esetében is. Mindenesetre ezek nem komoly költségek és egy kis extra pénzzel a helyszíneken kielégíthetők. Ha nem tudunk egy jól megszervezett nyaralást biztosítani a bonyolult munkaidők miatt, akkor az olcsó last minute utak mindig jó lehetőségeket biztosítanak rövidebb nyaralásokra, melyek általában nem hosszabbak 4-5 napnál. Nem feltétlenül kell heteket tölteni azzal, hogy a tökéletes nyaralást megszervezzük. A last minute utak kifejezetten a spontán utazóknak ajánlottak!