Olcsó külföldi nyaralás Görögországba? Nem gond!

Görögország jelenleg is az egyik legnépszerűbb úti cél a turisták számára nyáron, mivel hatalmas kulturális hagyatékkal rendelkezik, melynek 1-2 részét érdemes legalább egyszer megnézni életünk során. Egy olcsó külföldi nyaralás Görögországba viszonylag egyszerűen megszervezhető, ugyanis rengeteg utazási iroda szervez utakat oda, ráadásul számos repülőjárat is indul Görögországba, mivel nagy turisztikai központ és kedvelt úti cél magyarok és külföldiek köreiben egyaránt. Na de mit érdemes egy olcsó külföldi nyaralás során megnézni Görögországban?

Ha a pénz számít, akkor csak pár napot tudunk valószínűleg csak ott tölteni, így érdemes a maximumot kihozni ezekből. Minden napra egy térség, egy város vagy egy kiemelt látványosság! Görögország egyik legkedveltebb helye egyértelműen Kréta szigete, melyen annyi minden van, hogy érdemes 2 napot is rászánni a felfedezésre. Ha egy igazán szép kulturális hagyatékot szeretnénk látni, akkor érdemes lehet a Knósszoszi Palotával kezdeni, mely egészen a bronzkorba repít vissza minket.

A palota feltételezhetően az egykori Minószi civilizáció által volt használva és főleg vallási és politikai központként üzemelt. Szerencsére komoly restaurációk történtek és rengeteg termet, helyiséget megtekinthetünk közel eredeti pompájában, továbbá megismerhetjük azt is, hogy hogyan éltek az emberek a történelem hajnalán. Elképesztő belegondolni, de körülbelül 4.000 évvel ezelőtt volt igazán használatban a palota, melynek fénykorát Kr. e. 2000-1100 közöttre teszik a történészek.

A palotát felfedezve jó következő úti cél lehet Delphoi, mely Görögország egyik legjelentősebb helye, és egy Görögországba irányzott olcsó külföldi nyaralás kihagyhatatlan pontja. Az ókor legnagyobb hírű pánhellén vallási központja, az Apollón tiszteletére létrehozott Delphoi szentély egy hegyoldalban található. A sziklák között az úgynevezett „tisztaság forrása” folyik. Érdekesség, hogy Delphoi több mint ezer éven át volt a hellén világ központja vallási szempontból. Rengeteg hasonlóan érdekes hely van Görögországban. Érdemes a lehető legtöbbet megnézni egy olcsó külföldi nyaralás alkalmával.