Nyugdíjas buszos kirándulások: aktív időtöltés időskorban is

A nyugdíjas években sem kell lemondania a kikapcsolódásról, sőt, ilyenkor van csak ideje igazán arra, hogy részt vegyen különböző szabadidős programokon, például a nyugdíjas buszos kirándulások valamelyikén. Egy ilyen szervezett utazás garantált kikapcsolódást kínál úgy, hogy Önnek semmi dolga azon kívül, hogy jól érezze magát. A nyugdíjas buszos utak felejthetetlen élményeket képesek nyújtani, hozzájárulva ahhoz, hogy legyen mit mesélni az unokáknak.

A szervezés terhei nem az Ön vállát nyomják majd, egyetlen feladata a szórakozás és a kilométerek gyűjtése. Jó társaságban, hasonló korú kirándulókkal fedezheti fel a közkedvelt turistalátványokat, közben pedig gyakran új ismeretségek, barátságok is köttetnek. A szabadban újra fiatalnak és üdének érezheti magát. Számos úti cél közül választhat, mind belföldön, mind pedig külföldön.

Így vehet részt a nyugdíjas buszos utak egyikén

Ha elhatározta magát, hogy kiszakad a városi forgatagból vagy a vidéki unalomból, a nyugdíjas buszos kirándulások egyikén való részvétellel ezt könnyedén megteheti. A túra miatt nem kell aggódnia, hiszen azon szakképzett túravezető kíséri végig a résztvevőket és tekintettel vannak a lassúbbakra is. Így biztosan nem fog lemaradni.

Az azonban fontos, hogy egy alapvető sportossággal rendelkeznie kell, hiszen hosszabb utat kell megtennie. Valamint egy alapszintű kondíció, szilárd kitartás és kellő aktivitás is szükséges a túrák teljesítéséhez. Természetesen közben pihenésre, töltődésre adódik majd lehetőség.

nyugdíjas buszos kirándulások

A jelentkezés a nyugdíjas buszos kirándulások valamelyikén való részvételre nagyon egyszerű. Csupán kiválasztja az adott kirándulást, majd a jelentkezési lap kitöltésével regisztrál arra. A program kitűzött időpontja előtti 7. napig van lehetősége visszamondani az utat, ezt követően már nem tudják garantálni a kirándulás szervezői, hogy visszautalják Önnek a részvételi díj teljes összegét. De miért is akarna lemondani egy ilyen kihagyhatatlan kikapcsolódási lehetőségről?

Utazás a nyugdíjas buszos utak helyszíneire

A kirándulások úti céljainak megközelítése klimatizált, komfortos és minden extrával felszerelt, modern kisbuszokkal történik. A út időtartama alatt értelemszerűen van lehetőség sétára, a végtagok átmozgatására a beiktatott mosdószünetekben. A buszokat sokat tapasztalt, az útvonalat tökéletesen ismerő sofőrök vezetik, így az utazások biztonsága is garantált.

A járműben is törekednek a tisztaságra, így tiszta, kényelmes lábbeliben lehet felszállni, a sáros túrabakancsokat elkülönítve, zacskóban szükséges tárolni. Édességek, rágcsálnivalók fogyasztása a buszon nem engedélyezett. Szendvicsek, készételek fogyasztása azonban igen.

Szervezett nyugdíjas buszos utak – kihagyhatatlan lehetőség

A nyugdíjas buszos utakon való részvétel jó ajándék lehet az idős családtagoknak, barátoknak. Hiszen nincs jobb meglepetés, mint kiszakadni a mindennapok megszokott rutinjából és kiereszteni a gőzt. Élményt ajándékozni mindig jó döntés.

Az utak hazánk legnépszerűbb helységeibe szólnak és a leglátványosabb nevezetességek megtekintését tűzték ki célul. Aki szeretné a szomszédos országok tájait is felfedezni, arra is van lehetőség, ugyanis Ausztria és Szlovákia vidékére is vannak nyugdíjas buszos kirándulások. Az időseknek szánt programokon való részvétel díja az utazás és a túravezetés díját tartalmazza, az esetlegesen felmerülő belépődíjak árát és az étkezés költségeit nem.

nyugdíjas buszos kirándulás

Fontos, hogy a nyugdíjas buszos kirándulások résztvevői kényelmes, sportos ruházatot viseljenek. Készüljenek a változékony időjárásra, öltözzenek rétegesen. Legyenek figyelemmel az esőre, a sárra, így egy túrabakancs, esőkabát és esernyő jó, ha a felszerelés részét képezi. Nyári melegben pedig a fejet takaró, napvédő sapkáról és a naptejről se feledkezzen meg az, aki belevág egy ilyen túrába!

Megjött a kedve a nyugdíjas buszos utak valamelyikéhez? Ne habozzon, válassza ki az Önnek tetsző lehetőséget, fizesse be most az utat és kapcsolódjon ki aktívan egy pompás kirándulás keretében!