Nyaralás repülővel? Irány Ausztrália!

Ausztrália világunk egyik legérdekesebb kontinense és egyben országa is. Igaz, hogy az erdőtüzek komoly megpróbáltatás elé állították a lakókat és az élővilágot, azonban továbbra is gyönyörű látnivalók várnak minket, ha ebbe a csodás térségébe látogatunk a Földnek. Ausztrália rendkívül népszerű úticélnak számít manapság, ha nyaralás repülővel van betervezve, ugyanis ez az elsődleges formája az ide való közlekedésnek, és ha egyszer landolunk, akkor jó eséllyel sosem akarunk majd visszajönni a kontinensről.

Csodás városok, rengeteg tengerpart, szörfözési lehetőségek, egyedi állatvilág és élővilág, továbbá rengeteg egyéb érdekesség vár minket Ausztráliában. Nyaralás repülővel praktikus, hiszen forgalmi dugók nélkül a lehető leghamarabb juthatunk el olya helyekre, melyek viszonylag messze vannak. Hazánktól például igen messze található a legközelebbi ausztrál város is, tehát a repülős utazás számít a legjobb alternatívának. Na de mit érdmes megnézni a kenguruk és egyéb mókás állatok lakta kontinensen?

Nos, kezdő utazók számára érdemes kinézni egy nagyvárost, mint például Sydney, Byron, Melbourne, stb, és ott eltölteni pár napot, kipróbálva a helyi atmoszférát, programokat és megnézni a turisztikai látványosságokat. Tapasztalt utazók számára a hagyományos programok kicsit unalmasak lehetnek, így elsőre érdemes lehet ellátogatni a nyugat-ausztráliai Broome-ban található Cable Beach-re, ahol remek kikapcsolódás vár minket. A nyaralás repülővel általában egy igen hosszú és fárasztó utazást foglal magába, mely után jó érzés kicsit kimenni a tengerpartra és lazulni.

Cable Beach sokak szerint az állam legnépszerűbb úti célja. Az igazán jól kialakított és karban tartott strand leginkább a finom, fehérhomokos part, a gyönyörű naplemente és az Indiai-óceán briliáns kék vize miatt is olyan népszerű az utazók körében, továbbá extra program, hogy igazi tevékre is felülhetünk és bejárhatjuk a partot teveháton! Hasonlóan jó programokat tartogat a Fraser-sziget, a Great Ocean Road és még sok más helyi látványosság, melyekről nem érdemes egy ausztráliai utazás során lemaradni!