Női karkötők – a szépség története

A hölgyek kezének szépségét évszázadok óta ünneplik és a hangsúlyozása iránti vágy a mai napra is aktuális maradt. A női karkötők viselésének kultúrája az ókorban gyökerezik. A modern régészek által ismert legrégebbi karékszerek 40 ezer évesek. A csuklókat, alkarokat és vállakat bőrszíjakkal, fából készült kompozíciókkal, csontokkal, agyarakkal, kövekkel és kagylókkal díszítették.

A civilizáció fejlődésével a női karkötők egyre inkább különböző fémekből készültek. Érdekes módon azokban a kultúrákban, ahol a nőknél szokás volt hosszú ujjú ruhákat viselni, a karkötők sokkal ritkábbak, mint ott, ahol a ruhák rövid ujjúak voltak, például Indiában és az afrikai országokban. A XXI. században a hölgyek az arany és az ezüst ékszerek stílusainak és kombinációinak óriási választéka közül szemezgethetnek.

Ezek világa éppen olyan sokszínű, mint maguk a szebbik nem képviselői. A modern női karkötők választékának gazdagságát évszázados kulturális folyamatok, a technológia fejlődése, a divatirányzatok és természetesen a szépség, az egyéniség hangsúlyozásának vágya befolyásolta.