Nagyon elterjedt a kompakt fénycső

Kompakt fénycső

Manapság már mindegyik lakás- és háztulajdonos arra kell törekedjen, hogy az otthonában az energiatakarékos és hatékony izzókat, lámpákat helyezze el.

Ez megmagyarázza a kompakt fénycső egyre népszerűbb jellegét, ami még Magyarországon is sokak első választása, arról nem is beszélve, hogy a nyugati országokban már rég átváltottak erre. De mi adja a kompakt fénycső pozitívumait, és miért döntenek úgy sokan, hogy lecserélik a hagyományos megoldásokat és ezt választják? Kétség sem fér hozzá, a kompakt fénycső egyik erőssége, hogy hosszú élettartammal rendelkezik, típustól függően 6-15 ezer órát is működhet.

Nem maradhat ki a jó hatásfok sem, illetve az, hogy egyből nagyon erősen világít, így a nagyobb szobákban is helytáll. A kompakt fénycső formája szerint lehet csupasz vagy burával ellátott, egyenes vagy csavart, így egyszerűbben megtalálható az, amelyik megfelel az adott helyiségbe. Azt azonban tudni kell, hogy a burával ellátott kompakt fénycső lehet reflektor, gyertya, nagy gömb fajta is.