A motorolaj időnként cserére szorul

Motorolaj csere

A motorban rengeteg a mozgó alkatrész, amelyek megfelelő kenés nélkül gyorsan elkopnának a súrlódás miatt. A motorolaj védőréteget képez ezeken az alkatrészeken és biztosítja a megfelelő működést.

Viszont ez a folyadék is bizonyos idő után cserére szorul. Sok mindent befolyásol ugyanis egy autó működésében, nem hiába létfontosságú. A megfelelő motorolaj sokkal jobb fogyasztást generál és csökkenti a káros anyag kibocsátást is, mivel így az autó nagyobb teljesítményre képes. Általában minden gyártó feltünteti a termékein, hogy mekkora táv megtétele után érdemes cserélni az olajt, mielőtt káros lerakódások képződnének a motorban.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor nem kíméljük vele, sem a járműt, sem a pénztárcát. A megfelelő motorolaj nélkül könnyen tönkremehet az autó és az ebből következő javítások több ezerbe is kerülhetnek. A szintetikus, fél-szintetikus és ásványi motorolaj szerepe ugyanaz, de más-mást tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek járhatnak előnnyel, de hátrányt is jelenthetnek bizonyos esetekben.