A modern hővisszanyerős szellőztetés hatékonysága

Hővisszanyerős szellőztetés

A zárt terek levegőjének frissen és egészségesen való tartása mindig sarkalatos kérdés. Az ablakok kinyitása nem mindig elegendő és van, hogy nem is oldható meg, ezért sokszor más megoldás után kell nézni. Szerencsére a modern technológia erre is kínál egy profi és hatékony módszert, mégpedig a hővisszanyerős szellőztetés képében.

Ennek a rendszernek a lényege, hogy ne csak egyszerűen friss levegőt áramoltassunk be a lakásba, irodába vagy egyéb helyiségekbe, hanem azt olyan hőmérsékleten tegyük, hogy ne lehessen érzékelni a változást. Vagyis a hővisszanyerős szellőztetés révén nyáron megtartható az a kellemes hőfok, amit a klíma állít elő, télen pedig szintén megőrizhető a nem kevés pénzért előállított meleg.

Mindez különböző technikákkal oldható meg. Például a kerámia betét is felmelegítheti a beáramló légtömeget, de a hővisszanyerős szellőztetés terén jelenleg a legmodernebb kialakítás azt jelenti, hogy az elhasznált levegő hőjét használják fel a kellemes környezet megtartása érdekében.