Mivel kísérhető az abszint?

Ön is imádja a koktélokat és a long drinkeket? Valami újra, egy merészebb alapanyagra vágyik? Nos, az abszint remek ízvilága, és kellő erőssége remek alapot nyújthat egy kellemes nedűhöz. Alapvetően ez az ital a köztudatban úgy foglalt magának helyet, mint egy kesernyés, ugyanakkor rendkívül erős alkoholféle.

Azonban azt már kevesen tudják, hogy kevés összetevővel is finom, valamint esztétikus koktél keverhető belőle. Kesernyés ízét többek között ánizs, méhfű, angyalgyökér és citromfű is generálja, valamint az alapanyagainak köszönheti a zöldes színvilágát is.

A kellemetlennek is mondható ízére a cukor és a víz elegye kitűnően hat, kissé megédesedik, emellett pedig az abszint alkoholtartalma is gyengül. Mivel a víz hígító hatású, így nemcsak az ízekre, hanem a színekre is kifejti erejét. Az alapjában véve zöldes italból, némi víz felhasználásával opálos fényű, fehér-zöld folyadékot kapunk. Természetesen az olyan szokványos italokkal is, mint a kóla, esetleg a gyömbér, vagy a tonik, remek összhatásban áll az abszint.

Tags: