Mit érdemes egy Prága utazás alkalmával megnézni?

Ha Európában akarunk egy klassz helyre eljutni, akkor Prága 2019-ben is remek úticélnak számít. A Cseh-Köztársaság fővárosa egyáltalán nincs messze (utazós viszonyokban), tehát akár egy hosszú hétvége alatt is eljuthatunk, bejárhatjuk számos részét, majd elégedetten hazajöhetünk. Mit érdemes tehát egy Prága utazás alkalmával megtekinteni?

Nos, Budapesthez hasonlóan, Prága tele van gyönyörű épületekkel, emlékművekkel, boltokkal, étkezőkkel és kocsmákkal, melyek mind biztosítanak számunkra egy kis betekintést a cseh kultúrába. Ha eljutunk a városba, akkor érdemes lehet a Károly-híddal kezdeni, mely Prága egyik fő látványossága, és 516 méter hosszú, és 10 méter széles. Nappal a hídon zajlik az élet. Tele van grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal is, akik megtöltik élettel ezt a monumentális emléket Prága történelméből.

Érdekesség, hogy a 16 pillérrel rendelkező híd helyén korábban egy fahíd állt, és 1357 óta ez Prága első állandó hídja, mely a lakosság számára elérhető volt. Alapkövét 1357-ben IV. Károly német-római császár tette le, elkészültéig azonban várni kellett kb. 50 évet. Ha sok klassz épületre vagyunk kíváncsiak, akkor az Óvárosi tér szintén jó választás lehet. Ez a tér ugyanis már a 12. század óta létezik és rengeteg hasznos étterem vár minket, ahol leülve kellemes ételek és sör mellett megcsodálhatjuk a környezetet.

Ősi épületek, templomok, zenészek, mutatványosok vannak jelen. Ha egy kicsit modernebb környezetre vágyunk, akkor a Vencel teret érdemes még megnézni, mely Prága egyik legjelentősebb tere, mindemellett pedig az újváros egyik kulturális és üzleti központja is. A Prága utazás során jó eséllyel ez lesz a legnyüzsgőbb hely, ahova eljuthatunk, ugyanis a turisták kedvelt célpontja. Szállodák, éttermek, bárok, és kocsmák vesznek minket körül, tehát éjszaka nem fogunk unatkozni, ha a Prága utazás során útba iktatjuk ezt a helyet. A téren a modern épületek mellett megcsodálhatjuk Szent Vencel 1912-es lovas szobrát, továbbá a cseh Nemzeti Múzeumot is!