Miket érdemes egy Kuba utazás során megnézni?

A filmekből és újságokból sok érdekes, veszélyes és ellentmondásos dolgot hallhattunk már Kubáról, azonban ez a Kubai Köztársaság manapság mégis a világ egyik legszebb, kultúrában leggazdagabb és legérdekesebb helyének számít. A Karib-szigetek legnagyobbika, Kuba alig 160 kilométerre helyezkedik el az Egyesült Államokbeli Florida déli pontjától, és habár az országot főleg amerikai turisták látogatják, a sziget más utazni vágyó utazók számára is rengeteg érdekességet tartogat történelmi, kulturális és élményközponti szempontból is.

Ha a Kuba utazás során élvezni szeretnénk a tenger és a természet közelségét, akkor első úti cél gyanánt jó választás lehet a Jardines del Rey szigetcsoport, mely a fő szárazföldtől hidak segítségével érhető el. A Jardines del Rey, avagy a Királyok Kertje egy olyan szigetláncolat, melyben számos természeti paradicsom lelhető fel. Igazán közel kerülhetünk a természethez, ha ide eljövünk.

Érdemes Caya Coco, a Cayo Guillermo, a Cayo Paredon Grande és a Cayo Romano szigeteket is megnézni, hiszen gyönyörű a természet viszonylag érintetlen formája, habár található már egy-két luxushotel itt az 1990-es évek óta, amikor először beindult errefelé a turizmus. Ha következő úticélként egy kis kultúrát szeretnénk magunkba szívni, akkor Baracoa városa remek választás lehet. Igaz, hogy jelenleg még Havanna számít Kuba fővárosának, azonban régebben Baracoa volt az ország politikai központja, és sokan az „Első Városként” emlegetik ezt a helyet, hiszen a sziget első fővárosa is volt.

A Kuba utazás során fellelhető kötelező látnivalók között ott szerepel a Catedral de Nuestra Senora de la Asuncion, de az El Yunque hegy is sokak szerint kihagyhatatlan, ugyanis betekintőt nyújt a zöld, sűrű esőerdőbe. Szintén érdekes úti cél lehet Cienfuegos, mely várost érdekes módon nem a spanyolok, hanem a franciák alapították, ezáltal pedig rendkívül különleges hangulatot áraszt. Itt a mai napig számos 1950-es évekbeli otthon található, melyek közül rengeteg igen jó állapotban maradt fent. A Kuba utazás felejthetetlen élményeket tartogat. Utazásra fel!