Miért fontos a homlokzati hőszigetelés

Szakszerű hőszigetelés
Szakszerű hőszigetelés

Azoknál a házaknál, amelyeknek a homlokzata egy kicsit díszesebb, nehezebb a külső szigetelést felhelyezni. Ebben az esetben a homlokzati hőszigetelés szakember dolga. Ugyanis az egyenes falakat nem bonyolult szigetelő borítással ellátni, de aki szeretné megőrizni házán a díszeket, az már egy kicsit összetettebb munka.

Ugyanis ebben az esetben a homlokzati hőszigetelés után vissza kell helyezni a falon lévő díszítéseket. Annak ellenére, hogy ez a munka bonyolultabb, mégis megéri a homlokzati hőszigetelés elkészítése, hiszen fontos, hogy a ház minden oldaláról szigetelve legyen.

Csak így biztosított a belső hőmérséklet megtartása. Ez nem csak télen fontos, hanem nyáron is, hiszen az utóbbi években tapasztalhattuk, hogy gyakran egy hónapig vagy tovább is eltart a komoly kánikula, amelyhez mi, a mérsékelt éghajlatban élők nem vagyunk hozzászokva.

A hideg és meleg hőmérséklet megtartása mellett a szigetelés hangszigetelést is nyújt. A kellemes lakhatáshoz a belső terek csendje is hozzátartozik.