Melyek a legjobb budapesti szállások?

2019-ben Budapest igazi világvárosnak számít, és rengeteg turista érkezik hazánk fővárosába, hogy megtapasztalja, milyen is a pesti élet. Természetesen nem csak külföldiekről van szó, hanem hazánk utazóiról is, akik nem Pesten élnek. Ha tehát más városból érkezünk és szeretnénk Pestet felfedezni, akkor melyek a legjobb budapesti szállások? Tegyük fel, hogy most nem az olcsó apartmanokat és hosteleket keressük, hanem egy igazán minőségi helyre akarunk menni.

A Clark Ádám téren található Hotel Clark kezdésnek egyáltalán nem rossz döntés. A 2018 márciusában megnyitott Hotel Clark rendkívül közel található a leghíresebb látványosságokhoz, tulajdonképpen Budapest szívében helyezkedik el. A szállodától könnyen elérhető a Budai várnegyed, a Lánchíd és a Mátyás-templom is, de Szent István-bazilikáért, a Parlamentért és a Citadelláért sem kell túlságosan messzire menni.

Egy rendkívül barátságos belsejű 4 csillagos hotel vár minket, melyben légkondicionált lakosztályok találhatók síkképernyős műholdas TV-vel, kávéfőzővel, káddal vagy zuhanyzóval és minden szükséges komforttal ellátva. Számos szobához erkély is tartozik, így megcsodálhatjuk a pesti kilátást is. Természetesen az igazi kilátásért érdemes a Leo tetőtéri bárba is ellátogatni! Ha budapesti szállásokon fontos, hogy maradandó élményeket szerezzünk, akkor érdemes lehet a Hotel Memories-ban megszállni, mely a Dohány utcai zsinagógától 30 méterre található és teljes wellness központtal fel van szerelve.

Maga a szálloda egy 1900-ban épült épületben helyezkedik el és belseje nagyban különbözik a legtöbb pesti szállodáétól. Kellemes, komfortos lakosztályok és svédasztalos reggeli várja a vendégeket, ráadásul számos szobában még a sabbathoz szükséges eszközök is rendelkezésre állnak. A budapesti szállások közül szintén egy olyanról van szó, mely a város szívében található. A Magyar Nemzeti Múzeum mindössze egy 7 perces séta, a Szent István-bazilika pedig 8 perces sétára található! Rengeteg budapesti szállás van még természetesen Pesten, azonban kezdésnek ezek is jók lehetnek.