Melegebb levegőt teremt a keringető szivattyú

Ez a fémegység két nyílással, egy bemenetivel és egy kimenetivel van ellátva. A bemeneten keresztül a víz beszívódik, a kimeneten keresztül pedig távozik. A keringető szivattyú a kazán segítője. Feladata a folyadék keringetése a fűtési rendszerben. A működési elve a következő: a kazán felmelegíti a folyadékot és az a csöveken keresztül jut a helyiségekbe. A fordított folyamat során már lehűlve, más csöveken keresztül tér vissza a kazánba.

Ezekre a csövekre van a keringető szivattyú felszerelve, ez szívja be, majd nyomja ki a vizet. A fűtési rendszerek ezen készülék nélkül is tudnak működni. Ebben az esetben a helyiségek hőszintje jelentősen kevesebb.

A folyadék így lassan kering, a csövek és a radiátorok is lassan melegednek fel, a lehűlési folyamat viszont gyorsabb lesz. Mindenképpen érdemes ennek a készüléknek a beszerzése és telepítése, mert nemcsak növeli, hanem szabályozza is a hőmérsékletet az otthon minden sarkában. A webshopunkban kedvező áron vásárolhat keringető szivattyút az otthoni fűtési rendszerhez.