Megoldások a méhpusztulás és a méhkaptár atkásodása ellen

Méhkaptár

Évekkel ezelőtt érthetetlen jelenség előtt álltak a méhészek. A méhpusztulás megmagyarázatlan volt mindenki előtt, míg ki nem derült, hogy az okozója nem más, mint a varroa atka. A méhkaptár mélyén meglapuló élősködő képes megbetegíteni a családokat, ráadásul a méhek amúgy is roppant érzékenyek a hidegre, ködre, és még sorolhatnánk.

Amióta ismert a varroa atka ellenszere, azóta a méhészek is jól tudják, hogyan kell a méhkaptár belsejét kezelni ahhoz, hogy az élősködők ne maradjanak életben. A kezelést nem sokkal a pergetés, mézhordás időszaka után érdemes elkezdeni, amikor a méhek repülési aktivitása még magas.

Különféle oldatokkal lehet bekenni a méhkaptár belsejét és természetesen kaphatók olyan natúr, gyógyhatású készítmények, amelyekkel ellenállóbbá válnak az akta ellen. Nem szabad megfeledkezni a méhkaptár rendszeres szellőztetéséről sem, amiről bővebben weboldalunkon is olvashat, a rendelhető termékeink alatt. Válassza minőségi termékeinket minden alkalomra és termeljen mézet télen-nyáron, egészséges mézelő méhekkel!