Málta utazás gyönyörű látványosságokkal

Málta utazás

Málta nevét valószínűleg mindenki jól ismeri, azonban kevesen tudják, hogy ezen a viszonylag apró szigeten mennyi elképesztő látványosság és érdekesség található, mely ideális turisztikai célponttá teszi a helyet minden évben tízezrek számára. Málta viszonylag kis területe ellenére igen gazdaggazdag történelemmel rendelkezik, és egészen az újkőkorszaktól kezdve maradtak fent emlékek, melyek közül rengeteget megtapasztalhatunk, ha úgy döntünk, hogy ellátogatunk a szigetre.

Málta természetesen a modern luxusokban szem szűkölködik, és rengeteg hotel, wellness központ biztosít szállást számunkra sok városban, melyek közül mindegyiket érdemes felfedezni, hiszen a helyi kultúra egészen varázslatos. Valletta Málta fővárosa, mely múzeumaival, történelmi emlékeivel, elegáns barokk épületeivel és egyéb látványosságaival egyben a sziget kulturális központjának, valamint a legnépszerűbb turisztikai célpontnak is számít.

Érdekesség továbbá, hogy a világ egyik legkisebb fővárosa is egyben, azonban történelmi értékekben rendkívül koncentrált és mára már a világörökség részének is számít. Ha tehát a Málta utazás során fontos számunkra a kultúrában való gazdagság, akkor Valetta mindenképp egy kötelező célpont lesz a későbbiekben! Málta egyik legnagyobb érdekessége egyértelműen a kőből épült őskori templomok, melyek létrejötte bőven időszámításunk előtti időszakokra tehető.

A még mai napig fent maradt 14 gyönyörű templom mind elképesztő látványnak számítanak és az egyetemes kultúra egyedülálló emlékei is egyben. Ami sokaknak ismerős lehet Máltán, az a Blue Grotto, mely egy igen érdekes természeti képződmény Dél-Málta területén. A barlangokat csónakos kirándulás keretében meg lehet közelíteni, és kék színe a napban megcsillanva gyönyörű látvány! A Málta utazás egyértelműen azoknak ajánlott, akik szeretik a történelmi jellegű utakat, és kíváncsiak a világörökség igazi ékköveire. Tervezz jó előre nyárra és látogass el Máltára, hogy örök emlékeket szerezz!