Lazac steak készítése lépésről lépésre

A lazac fogyasztásának sok jó hatása van az egészségünkre nézve, hiszen rendkívüli a tápértéke, kivételes az íze és gazdag omega3 zsírsavtartalmú. Az egészségükre odafigyelő ínyencek körében a lazac steak igazán népszerű étel, ezt még talán azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik a halhúst. Aki egy igazán könnyű, de mégis tápláló és ízletes ebédre vagy vacsorára vágyik, annak ebből a húsból érdemes kipróbálnia egy receptet.

Már önmagában is nyerő lehet a kívül ropogósra sült, belül szaftos lazac, de célszerű zöldséges köretet készíteni mellé, és így ellenállhatatlan finomságot hozhatunk létre. A főtt krumpli például remekül passzol a halakhoz, ezért a lazac steak esetében sem ajánlott változtatni ezen. 25-30 perc alatt megvan a gyors vacsora, tehát még egész napi munka után is hamar az asztalra varázsolhatjuk.

A receptek.at weboldalon megtalálható a lazac steak könnyen elkészíthető receptjének egyike, amihez nem is kell sok alapanyag. Elegendő maga a halhús, kevés újburgonya, néhány sárgarépa, friss petrezselyem és só, bors. Ha házi fűszervajat is szeretnénk készíteni a lazac steak mellé, akkor ahhoz metélőhagyma, némi vaj, citromhéj és az említett fűszerek is szükségesek.

Az elkészítés módja le van írva a weboldalon lépésről lépésre, ami hatalmas segítség lehet kezdő háziasszonyoknak. Érdemes betartani a leírt tanácsokat, mert akkor egyszerűen nem hibázhatunk, az eredmény tökéletes lesz. A portálon nemcsak a lazac steak sütés fortélyai ismerhetők meg, hanem számtalan egyéb recept is megtalálható.