Kifinomult parfüm nőknek

Parfüm

A különböző illatok képesek felébreszteni az érzékeket, valamint kellemes aromát kölcsönöznek az emberi testnek. A parfüm különféle illóolajok és vegyületek keveréke, amit bárki megvásárolhat az akciosillat.hu webáruházból. Már az ókorban is foglalkoztak az eltérő illatok előállításával, amit leginkább a friss virágok vízben történő áztatásával értek el.

A kilencedik században Al-Kindi, egy arab kémikus írt egy könyvet, amelyikben a desztillálásról és az illatszerek kémiájáról is szó esett. A könyv több mint száz darab illatos olaj, aromás víz, helyettesítő anyag és gyógyír receptjét tartalmazta. Természetesen a könyvben leírta az illatszerkészítés és az ehhez szükséges eszközök módját is, mint például azt, hogy miként kell lombikot előállítani.

A parfüm készítés legismertebb módszere még a mai napig is a desztilláció. Ezt először a perzsiai Ibn Sina vezette be. Az eljárás során desztillációval a virágokból olajokat vontak ki. Nyugat-Európában a parfüm készítés 1221 óta ismert. Sokan nem tudják, de Kelet-Európában a magyarok legyártottak Erzsébet királynő parancsára egy parfümöt, jobban mondva egy illatszert, amiben illatos olajokat kevertek alkohollal.

Ezt a különleges oldatot még a mai napig is úgy nevezik az illatszeriparban, hogy magyarországi víz. A parfüm nagyon népszerű a mai világban, hiszen mindenki szeretne kellemes illatfelhőben megjelenni egy társaságban. Az is igaz, hogy nem szabad a ruhára fújni, valamint túlzásba vinni, hiszen a szakértők is azt mondják, hogy az ütőérre érdemes fújni belőle. Egy kellemes illatú parfümtől sokszor még az ember napja is jobban telhet.