Kiemelkedő minőséget nyújt a téli autógumi

Téli autógumi
Téli autógumi

Akár rendszeresen járunk kocsival, vagy csak néha gurulunk ki vele a garázsból, akkor is gondoskodni kell arról, hogy amikor közlekedünk, akkor azt a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk megtenni. A tudomány éppen ezért alkotta meg a téli autógumi eltérő fajtáit. Ezeknek hála, a hideg fagyos aszfalton is kifejezetten jó a tapadás. Ellentétben a nyári szettekkel, ezek sokkal lágyabb keverékből készültek, így nagyobb felületen érnek az úthoz.

A mélyített és speciálisan kialakított lamellák pedig segítik a nedvesség elvezetését, ezzel megakadályozva a kicsúszás lehetőségét. A téli autógumi azonban nem jelent 100%-os védelmet. Még így is fokozott figyelemmel kell legyünk, mert sosem tudhatjuk, mikor kell teljes erővel beletaposnunk a fékbe. Amikor ez megtörténik, érezni fogjuk a különbséget a nyári és téli autógumi között.

Elég pár méter különbség, és máris életek múlhatnak azon, hogy a szezonnak megfelelő abroncsokat használunk. A beszerzés rendkívül egyszerű, mert az interneten, ugyanakkor személyesen is megtörténhet. Nem kell egyáltalán elkapkodni a választást, ugyanis számos cég gyárt hasonló téli autógumi szetteket.

A választáshoz szükséges adatok könnyen elérhetőek, így teljes képet kapva dönthetjük el, hogy egy bizonyos márka megfelel-e az elvárásainknak vagy mégsem. Fura módon, ha igazán jó árban akarjuk, hogy beszerzésre kerüljön a téli autógumi, akkor érdemes már a nyári szezon kezdetétől keresni azt. Ilyenkor ugyanis óriási engedmények várhatóak. Sose vásároljuk meg azonnal azt, amit elsőként meglátunk, mert mindig akadhat egy újabb és még kedvezményesebb téli autógumi, csak alaposan körül kell nézni!